Mükemmel pozlamayı alın… her seferinde! Kelime Sayısı: 537 Özet: Son görüntü grubunuzla hayal kırıklığına uğradım
Mükemmel pozlamayı alın… her seferinde! Kelime Sayısı: 537 Özet: Son görüntü grubunuzla hayal kırıklığına uğradım. Anahtar Kelimeler: Işık, pozlama, fotoğrafçılık, İrlanda, görüntüler, resimler, Makale Vücudu: Hiç yeni bir film grubunu geri aldınız mı, sadece sıkıcı görüntüleri yıkadığınızı bulmak için hayal kırıklığına uğramak için.
Sorun şu ki, filminizi düzgün bir şekilde ortaya koymadınız. Dijital veya film kamerası kullansak da, pozlamayı düzgün bir şekilde hesaplayabilmemiz gerekir.Ama önce, diyaframın ve deklanşörün birlikte nasıl çalıştığını anlamamız gerekiyor.Ayrıca filmin ışığı nasıl ele aldığını ve film ışığı hassasiyeti ile f/duraklar arasındaki ilişkiyi bilmemiz gerekiyor.
Ana unsurlara hızlı bir şekilde bakalım. Diyafram ve f/duraklar: Diyafram, lensin merkezinde ışığın geçtiği bir açıklıktır.Bir diyaframdan geçen ışık miktarı f/duraklarla gösterilir.Ne kadar düşük olursa, diyaframdan geçen daha fazla ışık olur.Tam bir f/stop açmak, kameraya giren ışık miktarını iki katına çıkarır.F/4, F5.6'nın iki katının ışığının iki katını kabul eder.
Deklanşör: Deklanşör, ışığın filmde hareket etmesine izin verilen süreyi kontrol eden mekanik bir cihazdır
Deklanşör: Deklanşör, ışığın filmde hareket etmesine izin verilen süreyi kontrol eden mekanik bir cihazdır.Deklanşeyi her açtığınızda, ışığı iki katına çıkarırız, ışığı biriyle kapattığımızda ışığın yarısı.Deklanşörün 1 saniyede açılması, ½ saniyenin iki katı ışığı sağlar. ISO (ASA): Uluslararası Standartlar Örgütü anlamına gelir.Baş harfler, ışık hassasiyetini oranları artıran film hızı için kullanılır.100 numaralı bir film olan bir film, ISO 50 olan bir filmden iki kat daha fazla duyarlıdır.
Film ne kadar hızlı olursa, o kadar hassas olur. Çoğu dijital SLR, kendilerinde yerleşik ISO ayarlarına sahiptir.Dijital kamera ile düşük hafif bir görüntü alıyorsanız, yavaş ISO derecesi 200 veya daha fazla kullanın. Mükemmel pozlamayı elde etmek kolay değildir, ancak bunu kolaylaştırmanın birkaç farklı yolu vardır.
Işık ölçer kullanma: İki tür ışık ölçer vardır, 1. Yansıyan ışıklı metre (kameranızda yer alan aynı), ölçüm cihazını konunuza işaret ederek çalışır. 2.
Olay Işığı Ölçer: Ölçüm cihazını konunuza işaret etmek yerine, konunun yanında durursunuz ve sayaçı kameraya yönlendirirsiniz
Olay Işığı Ölçer: Ölçüm cihazını konunuza işaret etmek yerine, konunun yanında durursunuz ve sayaçı kameraya yönlendirirsiniz.Konunuza düşen ışık da sayacınıza düşecektir. En yaygın yol, kameranızda yerleşik sayaç kullanmaktır.Tüm modern kameraların kendilerinde yerleşik olarak yansıtılan bir ışıklı ölçüm cihazı vardır.Ancak kamerayı doğrudan 10 metreden konunuza yönlendirmeyin.Bu, resminizi daha büyük olasılıkla daha fazla taşıyacaktır.Kapalı okuma pozunu alın, sonra başlangıç pozisyonuna dönün ve resminizi alın.
Hangi ölçüm sistemini kullandığımız önemli değil, onları doğru yönde göstermezsek, görüntülerimiz çok karanlık veya çok parlak dönecektir.Anahtar, ölçüm cihazını nereye yönlendireceğini bilmektir. Bir manzara görüntüsü aldığımda normalde beş veya altı farklı okuma alıyorum.Ön planı ve gökyüzünün yansıtılmış bir ışık okumasını kaydetmek için ışık ölçüm cihazımla bir olay ışığı okuması yapıyorum.
Emin değilseniz, farklı pozlama ayarlarında üç veya dört görüntü alın.Kusursuz bir şekilde kaydetmeden mükemmel bir resim anının geçmesine izin vermeyin. </font> </pre> </body> </html>
Profesyonel hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için hemen iletişime geçin!