Üstatlar gibi resim: Kelime Sayısı: 558 Özet: Yunan ve Roma medeniyetleri döneminde Akdeniz'de yağlı boya boyama başladı
Üstatlar gibi resim: Kelime Sayısı: 558 Özet: Yunan ve Roma medeniyetleri döneminde Akdeniz'de yağlı boya boyama başladı.Mısırlılar ayrıca arılar balmumu, bakır, demir ve manganez oksitler ve sıcaklık gibi minerallerin pigmentleri açısından zengin boya teknikleri kullandılar. Tarihçiler, bu zamanın Akdeniz medeniyetlerinin keten, ceviz, haşhaş tohumu ve diğer bitkisel yağların farkında olduğunu belirtmiş olsa da, zamanın yağlı boyalarında kullanıldıklarının kesin bir kanıtı yoktur.
Sıcaklık ... Anahtar Kelimeler: Boyama, Yağlı Boya, Leonardo Daviniici, Yağlı Boya Tarihi, Sanat Tarihi Makale Vücudu: Yunan ve Roma medeniyetleri döneminde Akdeniz'de yağlı boya boyama başladı.Mısırlılar ayrıca arılar balmumu, bakır, demir ve manganez oksitler ve sıcaklık gibi minerallerin pigmentleri açısından zengin boya teknikleri kullandılar.
Tarihçiler, bu zamanın Akdeniz medeniyetlerinin keten, ceviz, haşhaş tohumu ve diğer bitkisel yağların farkında olduğunu belirtmiş olsa da, zamanın yağlı boyalarında kullanıldıklarının kesin bir kanıtı yoktur. Bu erken yağ ressamları, su ve uçucu yağ katkı maddeleri ile sıvı olarak karıştırılmış organik ortamlardır.Önümüzdeki yüzyılın İtalyan sanatçıları, bütün yumurtalardan, hayvan tutkalından veya sütten protein içeren malzemeler gibi organik bağlayıcı bileşenler kullandı.
Roma İmparatorluğu'nun ölümünden 15
Roma İmparatorluğu'nun ölümünden 15. yüzyıl Rönesans Dönemi Yağlı Boya ve Tempera resmine kadar yaygınlaştı.Yunanistan ve İtalya'da zeytinyağı pigment karışımı hazırlığı için tercih edilen zeytinyağı vardı, ancak bu uzun bir kurutma dönemi ve insan modelleri için büyük zorluk için yapılmıştı.1100'lerde Alman doğumlu bir keşiş ve petrol ressamı olan Theophilus, yağlı boyalarında zeytinyağı ile dağıtıldı.Japonya'da yağlı boya yerini alacak, 8.
yüzyılın başlarında bir kurşun başvurusundan sonra uygulanan perilla yağı idi.1300'lü yıllarda İtalyan Cennino Cennini, sıcaklık ve çeşitli hafif yağ katmanlarının bir kombinasyonu olan yağlı tablolar yarattı. Daha sonra 1519'a kadar yaşayan Leonardo DaVinci, yağlarına yüzde 10'a kadar arı balmumu ekleyerek ve daha sonra kombinasyonu kaynatarak kendi yağlı resim karışımını yarattı.
Bu büyük ressamların ayak izlerini takip etmek isterseniz, yağlı boya oluşturma öncesinde ve sırasında bazı basit hazırlıklar ve teknikler vardır. İlk önemli teknik, eldivenler de dahil olmak üzere giyinmektir.Araçlarınız, biri boya incelticisi olan iki kap, diğeri ise iki parça daha ince ve bir parça ceviz yağına sahip bir kombinasyon içerir.Boya fırçalarınız, paletiniz ve bıçağınız, kaplarınız, boya tüpleriniz ve boya bezleri için kolayca yer açtığınızdan emin olun.
Paletiniz sadece 2-3 boya rengi ile başlamalıdır
Paletiniz sadece 2-3 boya rengi ile başlamalıdır.Genellikle başlamak için kadmiyum kırmızısı, kadmiyum sarı ve ultramarin mavisine ihtiyacınız olacak. Palet bıçağınız, renkleri karıştırma tekniği için kullandığınız yağlı tablolar aracıdır.Yağlı boyaların kısa bir karışım ömrü olduğunu unutmayın, bu nedenle bir renk değişikliği yapmaya çalışırsanız ve ilk kez bir boya bezi alın ve tuvalden silin ve baştan başlayın.
Düzeltme tekniğini çok daha kolay hale getiren yağlı tabloların avantajlarından biri, kuruması neredeyse tam bir gün sürüyor.Yani, çok fazla düzeltme süreniz var.Öte yandan, yağlı boya boyamaların kuruduğu ve aşırı ağır katın çok uzun sürdüğü için boyama işleminizi önemli ölçüde yavaşlatabilir. Yağlı boyalarınızda kullandığınız fırçalar her renk değişikliği arasında iyi temizlenmelidir.Bu teknik çok önemlidir.Yaptığınız ilk şey, boyayı boya beziyle olabildiğince çıkarmak ve daha sonra fırçayı boya incelerine yerleştirmektir.Boya fırçasını inceleyin ve sonra bezle kurutun.
İkinci veya ilk uygulamanıza başlamadan önce ilk tam yağlı tablolar uygulamanızdan 24 saat beklemeniz gerekir. </font> </pre> </body> </html>
Profesyonel hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için hemen iletişime geçin!