Başlık: Site haritaları fayda izleyicileri ve arama motorları Kelime Sayısı: 819 Özet: Arama motoru sıralaması belki de bir web sitesinin başarısını belirleyen en önemli unsurdur
Başlık: Site haritaları fayda izleyicileri ve arama motorları Kelime Sayısı: 819 Özet: Arama motoru sıralaması belki de bir web sitesinin başarısını belirleyen en önemli unsurdur.Web sitenizin arama motoru sonuçlarında görünmesini sağlamanın anahtarı, web sitenizin sayfalarını dizine eklemeyle başlar.Dizinli olarak, Google Robot'un alaka düzeyini belirlemek için web sitenizdeki her sayfayı ziyaret etmesine ve taramasına izin vermek demek istiyorum.Bununla birlikte, birçok arama motoru sitenizin navigasyon yapısına derinlere gömülen sayfaları bulmakta zorlanır.Aşağıda tartışacağım ...
Anahtar Kelimeler: Web sitesi tasarımı, internet pazarlaması, web siteleri, site haritası Makale Vücudu: Arama motoru sıralaması belki de bir web sitesinin başarısını belirleyen en önemli unsurdur.Web sitenizin arama motoru sonuçlarında görünmesini sağlamanın anahtarı, web sitenizin sayfalarını dizine eklemeyle başlar.Dizinli olarak, Google Robot'un alaka düzeyini belirlemek için web sitenizdeki her sayfayı ziyaret etmesine ve taramasına izin vermek demek istiyorum.Bununla birlikte, birçok arama motoru sitenizin navigasyon yapısına derinlere gömülen sayfaları bulmakta zorlanır.Aşağıda, arama motorlarının bu gizli sayfaları bulmasına yardımcı olacak ve insan ziyaretçilerinin web sitenizde gezinmelerine yardımcı olacak bazı teknikleri tartışacağım.Sadece Google'a odaklanacağım, çünkü birçok arama motoru olmasına rağmen, çoğu web sitesi Google'dan Yahoo & MSN kombinasyonundan 50x daha fazla trafik alıyor.
Endeksin derinliği Google'ın sitenizi dizin sayfalarına ziyaret ettiği sıklık, büyük ölçüde web sitesi güncellemelerinin sıklığı ile belirlenir.Web siteniz günlük olarak güncellenirse, Google'ın her gün ziyaret etmesi muhtemeldir.Google’ın dizine eklemesinin “derinliği”, web sitenizin navigasyon ağacının endekslenecek katmanlarını ifade eder.Örneğin, ana sayfanız ilk katman olacak ve ana sayfadan bağlantılı olan sayfalar, “Şirket Bilgisi” sayfanız gibi 2.
Seviye sayfalar olacaktır
Seviye sayfalar olacaktır.Yalnızca bu ikinci katman sayfalarından erişilebilen sayfalar 3. katman sayfaları olarak kabul edilir. Google’ın dizininin derinliği büyük ölçüde her sayfanın sayfa sıralamasına bağlıdır (Google araç çubuğunda küçük yeşil çubuğu bağımlı hale getirir).Genel olarak, web sitenizin navigasyon yapısının 1.
ila 2. ve 2. ila 3.
katmanları arasında hareket ettikçe, sayfa sıralaması düşecektir.Ana sayfanızın en az bir sayfa sıralaması varsa, 2. katman sayfalarınız dizine eklenmelidir.İkinci katman sayfalarınızda sayfa rütbesi düşükse veya yoksa, Google muhtemelen bu katmanı geçerek herhangi bir sayfayı dizine eklememiştir ve diğer sayfaların bulunduğunun farkında değildir.
Site haritası nedir? Site haritası, web sitenizin tüm sayfalarını yapılandırılmış, tek sayfalık bir formatta listeler
Site haritası nedir? Site haritası, web sitenizin tüm sayfalarını yapılandırılmış, tek sayfalık bir formatta listeler.Site haritanızı görüntüleyerek, bir web sitesi ziyaretçisi web sitenizin tüm sayfalarının hızlı ve kolay bir şekilde farkında olabilir ve ilgilendikleri alana gidebilir. Bu tür bir site haritası insan izleyicilere yönelik olmasına rağmen, arama motorları için de faydalıdır, çünkü robotların web sitenizde 4 veya 5 katlı olabilecek sayfaları görmesine izin verecektir.Site haritası sayfanızdaki sayfa sıralamasının yeterince yeterli olduğu göz önüne alındığında (ana sayfanızdan bağlantılı olduğundan emin olun), Google tüm web sitenizi taramalı ve dizine eklemelidir.
Yeni Site Haritası Türü Kullanılabilir yeni bir sit haritası türü var - Google Site Haritası.Geleneksel site haritasından biraz farklıdır - web sitenizin tüm sayfalarını ve ilişkili özelliklerini listeleyen web sitenizin sunucusunda bulunan bir XML dosyasıdır.Google bu dosyayı okuyacak ve gezinme yapısının derinliğine bakılmaksızın web sitenizin tüm sayfalarının farkında olacaktır.Web sitenizin her sayfasını listelemenin yanı sıra, her sayfa için dizine ekleme sıklığı ve önceliği gibi özellikleri de belirleyebilirsiniz.
Nasıl çalışır? Daha önce de söylediğim gibi, Google Site Haritası XML'de (Genişletilebilir İşaretleme Dili) oluşturulur.HTML'ye benzer ve bu günlerde RSS ve blog yayınlarında sıklıkla kullanılır.İşte bir web sitesinde her sayfa için yazılacak bir giriş örneği: http://turkiyespot.com/ http://turkiyespot.com/yoursite.com/index.html </a> </a> 2007-05-18 aylık 0.8 “URL” etiketi, yeni bir URL (web sitesi sayfası) için bilgi girdiğinizi belirtir.“LastMod” etiketi, sayfanın en son güncellendiğini belirtir.“ChangeFreq” etiketi, sayfanın ne sıklıkta güncellendiğini belirtir.“Öncelik” etiketi, o sayfanın dizine eklemesi için göreceli önceliği belirtir.
Yararlı Araçlar Bu yeni sit haritası türü, Google'ın tüm web siteniz hakkında bilgi vermek için mükemmeldir
Yararlı Araçlar Bu yeni sit haritası türü, Google'ın tüm web siteniz hakkında bilgi vermek için mükemmeldir.Kötü haber şu ki, bu XML dosyasının web sitenizin gezinme yapısını etkileyen bir değişiklik veya ekleme yaptığınızda not defterinde düzenlenmesi gerekiyor.Web siteniz sık sık değişiyorsa veya çok fazla sayfanız varsa, dosyayı elle kodlamak gerçek bir ağrı olabilir.Neyse ki, internette ücretsiz olarak sunulan birçok site haritası jeneratörü var.Sadece “Google Site Harita Jenerator” için bir arama yapın ve web sitenizi “tarayacak” ve sizin için site haritası oluşturacak düzinelerce ücretsiz araç bulacaksınız.
Çözüm Google, site haritası programlarını kullanmanın arama motoru sıralamalarınızı artırmayacağını belirtir.Ancak, sayfalarınızın daha fazlasını dizine ekleyecek ve Google da web sitenizi daha büyük ve daha önemli görmelidir.Uzun vadede bu, arama motoru trafiğinin artmasına neden olmalıdır.Web siteniz değiştiğinde site haritanızı güncellemeyi unutmayın.Her iki site haritası türünü güncel ve erişilebilir tutarak, web siteniz hızla bir ziyaretçi ve arama motoru favorisi olacak.
Profesyonel hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için hemen iletişime geçin!