Başlık: Sadece bilmediğimi söyle Kelime Sayısı: 430 Özet: Çocukluktan itibaren eylemlerimizi açıklamamız öğretildi ("Bunu neden yaptınız!?")
Başlık: Sadece bilmediğimi söyle Kelime Sayısı: 430 Özet: Çocukluktan itibaren eylemlerimizi açıklamamız öğretildi ("Bunu neden yaptınız!?").Öğrenmek kötü bir dersdi ve onu öğrenmenin zamanı geldi. Anahtar Kelimeler: Bellek, Bellek Hileleri, Yaratıcı Bellek Hileleri, Bellek Teknikleri Makale Vücudu: Bunu neden yazıyorum?Bilmiyorum.Sebep verebilirim, ama doğru olduklarından emin olamıyorum.Böyle bir cehalet iyidir, ya da en azından olmalı.Günaha her zaman açıklamaktır, ancak bu genellikle yararlı bir şey yapmaz.Aslında, sadece gerçek anlayış yoluna girebilir.Açıklayayım ...
Rasyonalizasyon 101 John hipnotize edildi ve doktor burnuna dokunduğunda kalkmak ve ceketini giymek için hipnotik bir talimat verildi.Transtan bir kez konuştular.Konuşma sırasında doktor burnunu çizdi ve John hemen ayağa kalktı ve ceketini giydi. Doktor ona nedenini sordu."Ah, bitirdiğimizi sanıyordum," dedi John ve ceketi çıkardı.Bir dakika sonra, doktor tekrar burnuna dokundu.John tekrar hemen ayağa kalktı ve paltosunu taktı."Burada soğuyor," diye açıkladı.
Bu senaryo hipnoza özgü değildir.Kararlarımıza ve eylemlerimize giren çok şey var ve hepimizin farkında gibi davranıyoruz.Tıpkı fakir John gibi, kendimizi açıklamak ve açıklamalarımıza inanmaya mecburuz.Rasyonalizasyon en güçlü alışkanlıklarımızdan biridir. Bilmiyorum Bir çocuk kardeşine bir tabak atar ve annesi "Bunu neden yapsın!?""Bilmiyorum" diyor ki bu doğru, ama kabul edilemez.Pychologlar, beş saniye içinde çocuğun eylemini kesin olarak anlayamadı, ancak altı yaşında bir çocuğun tam da bunu yapması bekleniyor.
Anlamayabilir, ama kendini açıklamayı hızlı bir şekilde öğrenir
Anlamayabilir, ama kendini açıklamayı hızlı bir şekilde öğrenir.Yetkinliğe göre, davranışlarımız hakkında sorulduğumuzda herhangi birimizin "Bilmiyorum" demesi nadirdir.Yine de bununla ilgili bir sorun var.Açıklamalarımızı zaten kabul edersek gerçek nedenleri nasıl öğrenebiliriz? Cehaletimizi kabul etmek Bu sorunlara yaklaşmanın daha iyi bir yolu, "Bilmiyorum" deme alışkanlığına girmektir."Belki ...
çünkü ..." ile takip edebilirsiniz ve açıklamaların ortaya çıkmasına izin verin, ancak bunlardan hiçbirini kabul etmek için çok hızlı olmayın.Açıklamanın her zaman gerekli olmadığını anlayın. Örneğin, neden belirli bir kişiden kaçındığınızı asla bilmeseniz bile, soruyu açık bırakmak, kendini haklı çıkarma alışkanlığına dayalı yanlış bir açıklama kabul etmekten daha iyi değil mi?Soruları cevapsız bırakın ve bir gün daha iyi bir anlayışa sahip olabilirsiniz.Hızlı cevaplar düşüncenizde hızlı bir durak anlamına gelir.
Kendini açıklama, kendini anlamanın ölümü olabilir.Cehaletinizi kabul etmeyi ve kendinizi gözlemlemeye devam etmeyi öğrenin.Sadece "Bilmiyorum" deyin.
Profesyonel hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için hemen iletişime geçin!