Yayınlanma Tarihi: 29.03.2025

Başlık: Stres!Buna ne sebep olur?Nedir? Kelime Sayısı: 359 Özet: Stres nedir? Stresi dış sorunların neden olduğu gibi düşünme eğiliminde olsak da, kendi içlerinde sorun stresli değildir

Başlık: Stres!Buna ne sebep olur?Nedir? Kelime Sayısı: 359 Özet: Stres nedir? Stresi dış sorunların neden olduğu gibi düşünme eğiliminde olsak da, kendi içlerinde sorun stresli değildir.Onları stresli hale getiren onları yorumlama ve tepki verme şeklidir.İnsanlar, stresli olarak yorumladıkları olayların türünde ve bu tür strese nasıl tepki verdiklerinde çok farklıdır.

Stres genellikle bir kişi için yapılan talepler o kişinin yeteneğini veya algılanan yeteneği aşmaya başladığında yaratılır.Aslında bir ga ... Anahtar Kelimeler: Stres, stres yönetimi, kendi kendine yardım, kişisel gelişim, sağlık, koçluk, tavsiye Makale Vücudu: Stres nedir? Stresi dış sorunların neden olduğu gibi düşünme eğiliminde olsak da, kendi içlerinde sorun stresli değildir.Onları stresli hale getiren onları yorumlama ve tepki verme şeklidir.İnsanlar, stresli olarak yorumladıkları olayların türünde ve bu tür strese nasıl tepki verdiklerinde çok farklıdır.

Stres genellikle bir kişi için yapılan talepler o kişinin yeteneğini veya algılanan yeteneği aşmaya başladığında yaratılır.Esasen, bir kişinin ihtiyaç duyduğu/yapmak istedikleri ile ne yapabileceğini düşündükleri arasında bir boşluk yaratılır. Birçok şey hatta bunların beklentisi strese yol açabilir: * Başarma/gerçekleştirme baskısı * İş yerinde sorunlar * Zorbalık * Finansal Sorunlar * Tartışmalar * Aile sorunları * Boşanmak * Yas * Depresyon * İşsizlik * Hareketli ev * Alkol veya uyuşturucu bağımlılığı Stresin fiziksel belirtileri şunları içerebilir: * Yorgunluk * Baş ağrısı * Sık soğuk algınlığı * Uyku sorun * Kas ağrıları/gerginlik * Bulantı * Terleme, sıcak hissetmek ve rahatsız edici hissetmek Stresin duygusal ve zihinsel belirtileri şunları içerebilir: * Kızgınlık * Endişe * Depresyon * İrrasyonel korkular * Ruh hali değişimleri * Sinirlilik * Hayal kırıklığı * Kötü konsantrasyon * Bilinç bulanıklığı, konfüzyon * Mizah duygusu kaybı * Olumsuz Düşünceler * Bunalmış his * Kontrolden çıkma * Motivasyon kaybı Stresle mücadele Stresle başa çıkmanıza yardımcı olabilecek birçok strateji vardır: * Stresli olmanın ve kendinize biraz gevşemenin uygun olduğunu anlayın * Sizi neyin vurguladığını ve nedenini anlamaya çalışın * Açık stresli çatışmalardan/durumlardan kaçının * Daha iddialı olmayı öğrenin * Düzenli egzersiz yapın * Alkolü azaltın * Dengeli sağlıklı bir diyet yiyin * Sınırlarınızı tanıyın ve hayır demeyi öğrenin * Zamanınızı daha iyi organize edin * İşinizi/ev alanınızı organize ve düzenli tutun * Arkadaşlarınızla veya ailenizle konuşun * Rahatlatıcı müzik dinleyin veya okuyun * Rahatlamak için zaman ayırın Alternatif olarak, aromaterapi, akupunktur ve refleksoloji gibi tamamlayıcı tedavilere fayda sağlayabilirsiniz.

Stres seviyeniz normal olarak işlev görmenizi imkansız hale getiriyorsa, belki de GP'nizi aşırı veya uzun ömürlü stres, ilişkileriniz için çok kötü olabilir, ilişkilerinizden bahsetmemek için görülmeye değer, bu nedenle bir doktora daha sonra değil, bir doktora görmek daha iyidir.GP'niz size en iyi hareket tarzı konusunda tavsiyelerde bulunabilir.

Profesyonel hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için hemen iletişime geçin!

Profesyonel Web Çözümleri İçin