Yayınlanma Tarihi: 29.03.2025

Başlık: Özgara bağımlılık Kelime Sayısı: 724 Özet: "Ben böyle bir pislik

Başlık: Özgara bağımlılık Kelime Sayısı: 724 Özet: "Ben böyle bir pislik. Bunu nasıl söyleyebilirim?" “Ben daha gevşekim. Asla hiçbir yere ulaşmayacağım.” “Çok aptalım.

Bunu şimdiye kadar öğrenmeliydim.” “Ben uymuyorum. Bu insanlara ait değilim.” “Asla yeterince iyi olmayacağım. Bunu asla yeterince doğru yapmayacağım.” “Kalıcı olarak duygusal olarak zarar görüyorum.

Asla iyi olmayacağım.” "Kimse beni sevemez. Sevimli değilim." Anahtar Kelimeler: kendini geliştirme, kendini yargılama Makale Vücudu: "Ben böyle bir pislik. Bunu nasıl söyleyebilirim?" “Ben daha gevşekim.

Asla hiçbir yere ulaşmayacağım

Asla hiçbir yere ulaşmayacağım.” “Çok aptalım. Bunu şimdiye kadar öğrenmeliydim.” “Ben uymuyorum. Bu insanlara ait değilim.” “Asla yeterince iyi olmayacağım.

Bunu asla yeterince doğru yapmayacağım.” “Kalıcı olarak duygusal olarak zarar görüyorum. Asla iyi olmayacağım.” "Kimse beni sevemez. Sevimli değilim." … Ve benzeri vb.

Özgilerinizin farkında mısınız?Kendinizi ne sıklıkla kötü, yanlış veya yetersiz olarak yargıladığınızın farkında mısınız?Kendine hakimiyetlerinizin bir sonucu olarak nasıl hissettiğinizin farkında mısınız? İnsanlarla yapılan danışmanlık çalışmalarımda, özginin korku, öfke, kaygı ve depresyonun ana nedenlerinden biri olduğunu düşünüyorum.Yine de çoğu insan bu acı verici duyguların kendi düşüncelerinin, kendi kendini yargılamalarının sonucu olduğunun farkında değildir.Çoğu zaman, endişeli bir müşteriye neden endişeli hissettiklerini sorduğumda, bana bunun kendilerine gelen bir şey yüzünden olduğunu söylüyorlar.Genellikle bir olayın veya bir kişinin kaygılarına neden olduğuna inanırlar.Yine de onlara kaygılarına neden olabilecek ne düşündüklerini sorduğumda, bana “Asla bunu yapamayacağım” ya da kendi yargılarını bana yansıtıyorlar ve kendilerine “Margaret benden hoşlanmıyor” ya da “Margaret bana sabırsızlanıyor” gibi bir yargıya varacaklar.Kendilerini yargıladıklarında veya onları yargıladığımı telafi ettiklerinde endişeleniyorlar.Kendi düşüncelerinden başka kaygılarına neden olan hiçbir şey yoktur.

Onlara, kendi yargılarıyla kaygılarına neden olduklarını belirtmek, yargıyı durdurmazlar

Onlara, kendi yargılarıyla kaygılarına neden olduklarını belirtmek, yargıyı durdurmazlar.Bunun nedeni, kendini yargılamanın genellikle bir bağımlılık olmasıdır.Bağımlılık, ağrıya karşı korunmayı amaçlayan alışılmış bir davranıştır.Kendine hakimin korunması amaçlanan acı nedir? Genel olarak, kendini yargılama umudu, reddetmeye ve başarısızlığa karşı korumaktır.Yanlış inançlar, “Eğer kendimi yargılarsam, o zaman diğerleri beni yargılamayacak ve reddetmeyecek.

Önce kendimi yargılayarak başkalarının yargısından güvende olabilirim” ya da “Kendimi yargılıyorsam, kendimi doğru yapmaya ve başarılı olmaya motive edebilirim. O zaman kendimi güvende hissedeceğim ve başkaları tarafından sevilip kabul edileceğim.” Bununla birlikte, tıpkı bir çocuğun okulda cesaretle eleştiriden çok daha iyisini yaptığı gibi, biz de yetişkinler olarak yapıyoruz.Eleştiri bizi korkutma ve hareketsiz hale getirme eğilimindedir.Bizi motive etmek yerine, donmuş olduğumuz ve kendimiz için uygun önlemleri alamadığımız için çok fazla endişe yaratır.Tamamen sıkışmış ve sefil olduğumuz bir durum yaratana kadar daha fazla endişe ve immobilizasyon ile sonuçlanan eylem eksikliğini takip eder.

Bundan çıkış yolu, korku, kaygı, öfke veya depresyon duygularının farkına varmak ve kendinize “Kendime bu duyguyu yaratan ne söyledim?” Diye sormaktır.Kendine yargının farkına vardığınızda, kendinize “Kendime söylediğim şeyin doğru olduğundan emin miyim?” Diye sorabilirsiniz.Kendinize söylediğiniz şeyin doğru olduğundan% 100 emin değilseniz, daha yüksek, bilge benliğinize veya manevi bir bilgelik kaynağınıza sorabilirsiniz, “Gerçek nedir?”Eğer gerçeği öğrenmeye gerçekten açıksanız, gerçek zihninize girecek ve kendinize söylediklerinizden çok farklı olacaktır.

Örneğin, "Ben böyle bir pislik

Örneğin, "Ben böyle bir pislik. Bunu nasıl söyleyebilirim?"“Hepimiz zaman zaman karışırız. Hata yapmak sorun değil - bu insan olmanın bir parçası.

Bir hata yapmak, pislik olduğunuz anlamına gelmez.”Gerçeğe açıldığımızda, kendimizle konuşmanın nazik ve şefkatli bir yolunu keşfedeceğiz, bu da endişeli, kızgın veya depresif olmaktan ziyade sevilen ve güvenli hissetmemizi sağlayacak bir yol. Bağımlılıklar her zaman çözülmesi zordur ve kendini yargılama bağımlılığı bir istisna değildir.Kendiniz için kolay olun ve kendinizi yargıladığınız için kendinizi yargılamayın!Kendine hakim olmanızın farkına varmak ve kendinize karşı nazik olmayı öğrenmek zaman ve özveri alacaktır, ancak sonuç çok çaba sarf etmeye değer!

Profesyonel hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için hemen iletişime geçin!

Profesyonel Web Çözümleri İçin